Beste Muzikanten
Beste leden
 

Na maanden van gissen en afwachten ontvingen we eind juni eindelijk de goedkeuring dat we als muziekverenigingen vanaf 1 juli opnieuw mochten hervatten met het uitoefenen van onze favoriete hobby, muziek spelen. Ondanks dit goede nieuws dienen wij ons als muziekvereniging aan verschillende regels te houden die werden uitgeschreven in een protocol.

We hadden jullie tijdens een van onze online infomomenten al laten weten dat we dit jaar geen zomerbreak gingen inlassen om ons ten volle te kunnen voorbereiden in functie van het VLAMO evaluatie tornooi van 11 oktober. Dit evaluatieconcert zal wegens de geziene situatie niet doorgaan. Jullie moeten 11 oktober dus niet meer vrijhouden voor dit concert. Er zal door VLAMO een bezoek gebracht worden aan een door ons georganiseerd optreden en we zullen tijdens dit moment geëvalueerd worden.

Dit gezegd zijnde, willen wij als bestuur de tijd nemen om het gedetailleerde protocol zo goed mogelijk voor te bereiden om de repetities in alle veiligheid te laten hervatten. Daarom hebben we als bestuur beslist om de repetities maar pas vanaf maandag 17 augustus te laten hervatten. Dit geeft ons een maand extra de tijd om het protocol deftig voor te bereiden en de nodige aanpassing door te voeren om aan het protocol te voldoen.

Enkele cijfers uit dit protocol:

  • Elke muzikant dient over 4m² ruimte te beschikken
  • Blazers dienen 2m afstand te behouden
  • Slagwerkers 1,5m afstand, maar mogen geen materiaal doorgeven
  • Dirigent dient 2m afstand te bewaren van de dichtstbijzijnde muzikanten

Het is beter om de nodige tijd te nemen om een deftig draaiboek uit te werken dan alles vlug te willen doorvoeren om toch maar te kunnen starten met repeteren.

Het is onze bedoeling als bestuur om de repetities in kleine groepjes te laten hervatten, ondanks dat we volgens het protocol reeds met het volledige orkest zouden mogen repeteren. De repetitieplanning en het draaiboek van hoe zo een repetitie er zal uitzien en zal moeten verlopen zal jullie binnenkort worden meegedeeld. Wij hopen dan ook dat jullie je allemaal aan het vooropgestelde protocol zullen houden en dat iedereen zijn steentje zal bijdragen om onze harmonie in harmonie te laten klinken.

We blijven als bestuur achter de schermen werken om iedereen met een goed gevoel te verwelkomen in de Kring. Laat ons nog enkele weken de tijd om de nodige voorbereidingen te treffen en we hopen jullie dan allen vanaf 17 augustus te verwelkomen tijdens de repetities.

Heb je nog vragen, opmerkingen of klachten over de maatregelen en over de opvolging ervan, aarzel niet om een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door het contactformulier in te vullen op deze pagina →.

 
Met vriendelijke groeten en tot binnenkort,
Het bestuur