Via evaluatieconcerten zet VLAMO op een laagdrempelige manier in op kwaliteitsverbetering en ondersteuning van orkesten. Een professioneel evaluatieteam zorgt voor waardevolle feedback. VLAMO organiseert jaarlijks in elke provincie evaluatieconcerten voor alle orkesten, binnen elke discipline. Voor de ene vereniging een laagdrempelig alternatief voor een wedstrijd, voor de andere vereniging een goede manier om de eigen kwaliteit te meten en te verbeteren naar aanleiding van een wedstrijd of concert. Na een evaluatieconcert keer je met een sterkere groep en waardevolle feedback terug naar de repetities.

Onze hamonie verzorgde de organisatie van het eerste evaluatieconcert dit jaar in het CC Bolwerk op 27 mei. We mochten zelf de spits afbijten.

Verder waren volgende verenigingen op het programma:

  • Fanfare Toeterdonk Tildonk
  • Big Band Gretry Peutie
  • Koperensemble Ons Koper Wakkerzeel

We verheugden er ons op om deze muziekverenigingen te kunnen ontvangen! Het was een informatieve ervaring waar we dankzij de commentaar van het evaluatieteam uit kunnen leren om onze balans en samenspel te verbeteren.

Bedankt aan hobby-fotograaf Hendrik De Hertogh om deze foto's te maken zodat we nog eens terug kunnen denken aan deze ervaring.