De jeugdharmonie uit Hombeek “De Vrolijke Vrienden” kon niet meer wachten om terug samen te spelen. Daarom namen we apart een video op en hebben we ze samen gezet zodat we even het gevoel hebben van samen muziek te kunnen maken.

De jeugdharmonie van Houtem gaat samen met de jeugdharmonie uit Hombeek weer op muziekkamp in november! Wil je ook leren muziekspelen in groep? Bekijk dan onze informatie over de jeugdharmonie op deze pagina →

Bijzondere dank gaat uit naar Jolien Kenis voor het samenzetten van de video en natuurlijk alle muzikanten (en dirigent!) die hebben meegewerkt!

Voor het eerst in vier jaar tijd is de jeugdharmonie “De Jonge Boskes” in november 2019 weer op muziekkamp geweest. Deze keer niet alleen, maar samen met de jeugdharmonie van “De Vrolijke Vrienden” uit Hombeek, beleefden we een fantastisch muziekkamp in de prachtige natuur van Houffalize. Na intensieve repetities op muziekkamp en de vele dubbel-wekelijkse repetities in Houtem en Hombeek stelden de muzikanten met trots hun “Mysterious Concert” voor in november. Na groot succes speelde ze een herhaling van dit concert als “Aperitiefconcert” in februari 2020.

Bekijk hieronder onze herinneringen aan sfeervolle en ludieke momenten uit het muziekkamp. Wil je ook leren muziekspelen in groep? Bekijk dan onze informatie over de jeugdharmonie op deze pagina →

Bijzondere dank gaat uit naar Evelien Bouwens voor het samenzetten van de video en de foto's! Verder ook nog ontzettend veel dank aan Bart Geets en Katia Declerck voor al de foto's!

Deelname 8 van Houtem door Vlaams & Vrij

Met trots hebben we ter ere van het 120-jarig bestaan van de Harmonie Vlaams en Vrij een groots concert verzorgd in samenwerking met Belle Perez! Tijdens deze “Fiesta Latina” op 23 maart 2019 speelden we iconische Latijnse muziek en natuurlijk de meest gekende hits van Belle Perez. Kim Debrie van Radio 2 zorgde voor humoristische intermezzo’s. Het was een fantastisch, stomend concert met opzwepende muziek waar iedereen het warm van kreeg! Iets waar we allemaal heel trots op mogen zijn!

Hobby-fotograaf Hendrik De Hertogh heeft deze fantastische kiekjes kunnen maken tijdens het optreden zodat we nog lang kunnen nagenieten. Jammer genoeg kan je geen muziek horen op foto’s.

Het verhaalconcert over de Bremer Stadsmuzikanten met vertelster Berdien Schepers was echt een succes! Iedereen zat op het randje van hun stoel genageld, luisterend naar een sprookjesachtige vertelling met muzikale begeleiding van de harmonie.

Wil je ook muziek leren spelen? Bezoek onze pagina's over de jeugdharmonie en onze harmonie.

Bekijk hier ook het promofilmpje dat we hebben gemaakt.

Om tijdens het concert van The Sound of Musicals het publiek te voorzien van professionele sfeerbeelden van onze muzikanten, zangers, zangeressen en dansers kwam tijdens een van onze repetities een fotograaf langs om deze epische beelden te maken.

Na een prachtig concert “The Sound of Musicals” in 2017 in het CC Bolwerk in samenwerking met zageres An Van den Broeck, presentatrice Kim Debrie (Radio 2), het Andantino koor, het Cantima koor en het kinderkoor “De Bachanten” uit Elewijt mogen deze foto's best bewonderd worden.

Dit jaar stond er weer een super amusante kermis op het menu! Bekijk hieronder alle hilarische foto's van dit jaar.