Foto's

Op 23 maart 2024 presenteerden we, speciaal voor het 125-jarig bestaan van de harmonie, een groots Showconcert met Udo! Het was een razend success. De zaal zat goed vol en de VIP tickets waar je een glas bubbels en een uitgebreide plank frisse hapjes mee kreeg waren zo goed als uitverkocht.

Er werd veel beeldmateriaal genomen en dat willen we uiteraard met jullie delen. Er werd zelfs een professionele videograaf gevraagd om voor ons een aftermovie te maken als herinnering. Dat is de eerste video die je hieronder kan terugvinden. Het eerste fotoalbum werd genomen door Guy Bollyn. Verder onderaan vind je het prachtige album van Hendrik De Hertogh, hobby-fotograaf, die natuurlijk de gelegenheid niet kon laten om een paar epische shots in beeld te brengen. Ten slotte nog een paar video's, verkregen via Uwe Möller met wat iconisch momenten uit de show. Bedankt voor deze prachtige herinneringen Guy, Hendrik en Uwe!

Via evaluatieconcerten zet VLAMO op een laagdrempelige manier in op kwaliteitsverbetering en ondersteuning van orkesten. Een professioneel evaluatieteam zorgt voor waardevolle feedback. VLAMO organiseert jaarlijks in elke provincie evaluatieconcerten voor alle orkesten, binnen elke discipline. Voor de ene vereniging een laagdrempelig alternatief voor een wedstrijd, voor de andere vereniging een goede manier om de eigen kwaliteit te meten en te verbeteren naar aanleiding van een wedstrijd of concert. Na een evaluatieconcert keer je met een sterkere groep en waardevolle feedback terug naar de repetities.

Onze hamonie verzorgde de organisatie van het eerste evaluatieconcert dit jaar in het CC Bolwerk op 27 mei. We mochten zelf de spits afbijten.

Verder waren volgende verenigingen op het programma:

  • Fanfare Toeterdonk Tildonk
  • Big Band Gretry Peutie
  • Koperensemble Ons Koper Wakkerzeel

We verheugden er ons op om deze muziekverenigingen te kunnen ontvangen! Het was een informatieve ervaring waar we dankzij de commentaar van het evaluatieteam uit kunnen leren om onze balans en samenspel te verbeteren.

Bedankt aan hobby-fotograaf Hendrik De Hertogh om deze foto's te maken zodat we nog eens terug kunnen denken aan deze ervaring.

Op zaterdag 25 maart 2023 speelde onze harmonie haar jaarlijkse Lenteconcert. Een Lenteconcert met een gevarieerd programma van harmonie-, pop-, film- en solowerken.

De klarinet is de viool binnen een harmonie en dus één van de belangrijkste instrumenten binnen een harmonie. Daarom kozen we er dit jaar voor om een gastsolist uit te nodigen: Dries Tack. Dries is een professionele klarinetspeler die aangesloten is bij verschillende orkesten, maar ook docent is aan de academie van Vilvoorde en Grimbergen. Onder begeleiding van onze harmonie kwam Dries de warme klankkleur en diversiteit van de klarinet benadrukken. De klarinet is echter meer dan dat. Met deze foto's herbeleef je dit concert nog eens om je geheugen op te frissen.

Bedankt aan Dirk Straetmans voor het maken van deze foto's en dat we deze op de website mogen plaatsen.

Tijdens de troostende tiendaagse ‘Heel het land’ wil VLAMO met Fermate op 9 mei een muzikale boodschap van troost en hoop uitdragen. Een eerbetoon aan de coronaslachtoffers, maar ook een moment van muzikale verbondenheid tussen muzikanten en verenigingen die al maandenlang de pauzeknop moeten indrukken.
vlamo.be

Op deze dag mocht onze harmonie de Troostplek aan het Tuchthuis in Vilvoorde openen om exact 11 uur met Circles of Consolation van Klaas Coulembier. Veel luisteraars waren er niet aanwezig, want er was weinig publiciteit gemaakt met als bedoeling de gelegenheid corona-veilig en sereen te laten verlopen. Na het werk konden de muzikanten een witte bloem leggen aan het infobord als steunbetuiging voor de coronaslachtoffers.

Hieronder vind je een video van de muzikale opvoering en een foto van het bord. Veel dank aan Hendrik de Hertoch voor de beelden!

Meer info over Fermate en initiatief kan je terugvinden op https://www.vlamo.be/artikel/fermate.

Geen repetities vanwege Corona? Dan maar zelf thuis repeteren en muziek oefenen. Zo dacht ook Helga die besloot na veel oefenen haar fraai resultaat op te nemen en te delen met ons. Geniet van haar thuisopname van “The Circle of Life” uit de Disney klassieker “The Lion King”.

Bedankt ook aan Torbe voor zijn fantastische prestaties achter het drumstel! Bekijk hieronder zijn video's.

Heb je ook je muzikaal talent opgenomen op video en wil je ook je harde werk welverdiend laten pronken op de website? Stuur je video naar leden van het bestuur via de app van je voorkeur of via upload (gelijk WeTransfer) naar het secretariaat via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De jeugdharmonie uit Hombeek “De Vrolijke Vrienden” kon niet meer wachten om terug samen te spelen. Daarom namen we apart een video op en hebben we ze samen gezet zodat we even het gevoel hebben van samen muziek te kunnen maken.

De jeugdharmonie van Houtem gaat samen met de jeugdharmonie uit Hombeek weer op muziekkamp in november! Wil je ook leren muziekspelen in groep? Bekijk dan onze informatie over de jeugdharmonie op deze pagina →

Bijzondere dank gaat uit naar Jolien Kenis voor het samenzetten van de video en natuurlijk alle muzikanten (en dirigent!) die hebben meegewerkt!

Voor het eerst in vier jaar tijd is de jeugdharmonie “De Jonge Boskes” in november 2019 weer op muziekkamp geweest. Deze keer niet alleen, maar samen met de jeugdharmonie van “De Vrolijke Vrienden” uit Hombeek, beleefden we een fantastisch muziekkamp in de prachtige natuur van Houffalize. Na intensieve repetities op muziekkamp en de vele dubbel-wekelijkse repetities in Houtem en Hombeek stelden de muzikanten met trots hun “Mysterious Concert” voor in november. Na groot succes speelde ze een herhaling van dit concert als “Aperitiefconcert” in februari 2020.

Bekijk hieronder onze herinneringen aan sfeervolle en ludieke momenten uit het muziekkamp. Wil je ook leren muziekspelen in groep? Bekijk dan onze informatie over de jeugdharmonie op deze pagina →

Bijzondere dank gaat uit naar Evelien Bouwens voor het samenzetten van de video en de foto's! Verder ook nog ontzettend veel dank aan Bart Geets en Katia Declerck voor al de foto's!

Deelname 8 van Houtem door Vlaams & Vrij

Met trots hebben we ter ere van het 120-jarig bestaan van de Harmonie Vlaams en Vrij een groots concert verzorgd in samenwerking met Belle Perez! Tijdens deze “Fiesta Latina” op 23 maart 2019 speelden we iconische Latijnse muziek en natuurlijk de meest gekende hits van Belle Perez. Kim Debrie van Radio 2 zorgde voor humoristische intermezzo’s. Het was een fantastisch, stomend concert met opzwepende muziek waar iedereen het warm van kreeg! Iets waar we allemaal heel trots op mogen zijn!

Hobby-fotograaf Hendrik De Hertogh heeft deze fantastische kiekjes kunnen maken tijdens het optreden zodat we nog lang kunnen nagenieten. Jammer genoeg kan je geen muziek horen op foto’s.

Het verhaalconcert over de Bremer Stadsmuzikanten met vertelster Berdien Schepers was echt een succes! Iedereen zat op het randje van hun stoel genageld, luisterend naar een sprookjesachtige vertelling met muzikale begeleiding van de harmonie.

Wil je ook muziek leren spelen? Bezoek onze pagina's over de jeugdharmonie en onze harmonie.

Bekijk hier ook het promofilmpje dat we hebben gemaakt.