Muziekspelen is veel leuker in groep!

In een harmonie spelen verschillende instrumentengroepen samen. Het gaat om blaasinstrumenten en slagwerk. Zo zijn er bijvoorbeeld de klarinetten, dwarsfluiten, hobo, fagot, saxofoons, trompetten, trombones, slagwerk en euphoniums. Er is zelfs een piepkleine piccolo en een gigantische basdrum! Wil je ook graag een muziekinstrument leren en meespelen in onze groep? Hier lees je hoe je daar aan kan beginnen.

Om de toekomst van de harmonie te verzekeren doen we grote inspanningen om onze jeugd een degelijke muzikale begeleiding te geven. Vanaf de leeftijd van 8 jaar kunnen kinderen de lessen notenleer en instrument volgen aan de muziekschool. Al na enkele maanden leren ze er een instrument bespelen dat ze kunnen lenen bij de harmonie, voor zover het beschikbaar is. We voorzien dat muzikanten vanaf ongeveer het tweede academiejaar kunnen meespelen bij de jeugdharmonie “De Jonge Boskes”. Daar spelen we leuke liedjes op ieders niveau en leren we zo veel bij over samenspelen. Na een aantal jaar ben je helemaal klaar om ook mee te spelen met het grote orkest, helemaal op je eigen tempo.

Wat kan de harmonie jou bieden?

Als je graag wil deel uitmaken van het orkest kan je lid worden van de harmonie. Dit betekent dat we het inschrijvingsgeld voor de muziekacademie volledig kunnen terugbetalen.

Indien jouw instrument bij de harmonie nog beschikbaar is kan je het bij ons lenen.

Elke paar jaar gaat de jeugdharmonie op muziekkamp. In het verleden gingen we al naar Duitsland, Oostenrijk, Slovenië, Polen, Tsjechië, … en beleefden we een prachtige muzikale vakantie. In 2019 ging de jeugdharmonie op kamp in de Ardennen samen met de jeugdharmonie uit Hombeek-Heike. Muziek brengt echt iedereen bij elkaar!

Om ook eens de aandacht van muziek te weerleggen wordt er af en toe een extra plezierige activiteit geregeld.

Het is mogelijk om in de grote harmonie mee te doen met het partnerproject van de Muziekacademie van Vilvoorde. Je kan dus samenspel lessen van de academie vervolledigen met spelen in de harmonie.

Elk jaar zijn er verschillende feestactiviteiten voor de hele harmonie: Teerdagen, Lenterestaurant, Terrasconcert en barbecue, Houtem-kermis, en nog veel meer!

Hoe te beginnen?

Contacteer het e-mailadres onderaan op de pagina, of stuur een bericht via het contactformulier op deze website en vraag om je aan te sluiten bij de harmonie. Eerst nog meer informatie nodig, geen probleem! Contacteren staat vrij.

Woord van een jeugdbegeleider

Hey, ik ben Ben. Ik geef al twee jaar muzikale begeleding als dirigent aan de Jonge Boskes. Elke zondagochtend komen we met een leuk groepje jonge muzikanten samen om te oefenen. We spelen populaire liedjes van op de radio, themaliederen uit films en series, maar ook korte deuntjes op verschillende muzikale niveau’s om iedereen te kunnen betrekken bij de repetities. Een aantal keer per jaar krijgen we de mogelijkheid om onze kunsten te demonstreren tijdens een concert. Zo spelen we bijvoorbeeld een paar liedjes op de Teerdagen en op het Terrasconcert van de harmonie om te bewijzen dat wij ook de sfeer kunnen opkrikken.
Aarzel niet om me te contacteren voor meer informatie via bijgevoegde contactgegevens, of kom eens een repetitie bijwonen om kennis te maken!

Voor meer informatie over de jeugdwerking en de repetities kan je terecht bij:

Ben Behaeghe - muzikale begeleiding
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Betty Van Geenberghe - coördinator jeugdwerking
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg de Facebook pagina voor nieuws over onze activiteiten en foto's:

Meer duidelijkheid over de repetities kan je vinden op de algemene kalender →