Om de toekomst van de harmonie te verzekeren doen we grote inspanningen om onze jeugd een degelijke muzikale opleiding te geven. Vanaf de leeftijd van 8 jaar kunnen kinderen de lessen notenleer volgen aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van Vilvoorde. Al na enkele maanden leren ze er een instrument bespelen dat ze in bruikleen kunnen krijgen bij de harmonie, voor zover het beschikbaar is. Vanaf het tweede jaar academie kunnen ze zondagochtend van 10:30 tot 12 uur samenspelklas volgen bij de “Jonge Boskes”, de jeugdharmonie. Het inschrijvingsgeld voor de muziekschool wordt vanaf dan door ons terugbetaald, al zijn er een wel enkele voorwaarden aan verbonden:

  • geslaagd zijn voor het afgelopen schooljaar,
  • lidmaatschap van leerling en de ouders,
  • een instrument kiezen dat in de harmonie word bespeeld,
  • regelmatig de lessen samenspel bijwonen.

Na een aantal jaar hebben de jongeren al veel bijgeleerd over samenspelen en kunnen ze aansluiten bij het harmonieorkest. Ieder op zijn eigen tempo en beschikbaarheid.

Om het nuttige aan het aangename te koppelen worden er af en toe nevenactiviteiten georganiseerd met de Jonge Boskes: schaatsen, bowling, week-ends, tweejaarlijks muziekamp…

Hey, ik ben Ben. Ik geef al twee jaar muzikale begeleding als dirigent aan de Jonge Boskes. Elke zondagochtend komen we met een leuk groepje jonge muzikanten samen om te oefenen. We spelen populaire liedjes van op de radio, themaliederen uit films en series, maar ook korte deuntjes op verschillende muzikale niveau’s om iedereen te kunnen betrekken bij de repetities. Een aantal keer per jaar krijgen we de mogelijkheid om onze kunsten te demonstreren tijdens een concert. Zo spelen we bijvoorbeeld een paar liedjes op de Teerdagen en op het Terrasconcert van de harmonie om te bewijzen dat wij ook de sfeer kunnen opkrikken.
Aarzel niet om me te contacteren voor meer informatie via bijgevoegde contactgegevens, of kom eens een repetitie bijwonen om kennis te maken!

Voor meer informatie over de jeugdwerking en de repetities kan je terecht bij:

Ben Behaeghe - muzikale begeleiding
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mathias Bongaerts - coördinator jeugdwerking
0471 / 475 619
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg de Facebook pagina voor nieuws over onze activiteiten en foto's:

Meer duidelijkheid over de repetities kan je vinden op de algemene kalender →